Cart

Sirje Papp
“Moments”
30 mars – 27 april

Det är med stor glädje vi presenterar Sirje Papps debututställning. Här framträder inte en ung, oerfaren konstnär utan en mogen artist som behärskar det måleriska och med en konsekvent, sammanhållen motivkrets.

För den unga Sirje var måleriet det stora intresset och den tekniska begåvningen var mycket tydlig. Men i stället för att söka till Konsthögskolan blev det studier vid Berghs School of Communication följt av en framgångsrik karriär som grafisk designer. Men envist har det konstnärliga legat och lurat i bakgrunden och de senaste fem-sex åren har Sirje givit efter för sin längtan efter att på nytt få ägna sig åt måleriet. Det har blivit många timmar med aktivt arbete i hennes ateljé och vid mitt första besök hos henne för inte så länge sedan överraskade hon mig med att visa upp en helt färdig utställning!

I sina realistiska arbeten ger Sirje Papp uttryck för nyfikenhet och smittande skaparglädje. Med sina motiv hör hon hemma i en stark kvinnlig tradition, med konstnärer som Helen Billgren, Karin Broos och Lena Cronqvist vilka har det gemensamma att de avbildar sig själva, sina nära. I deras konst speglas deras känslor och det mest personliga. I Sirjes fall har jag särskilt fångats av hennes lätta och friska måleriska anslag samt av hennes ömsinta psykologiska och existentiella betraktelser.

        Bengt Tornvall

”Earth”, olja på duk, 65 x 100 cm

”Waves”, olja på duk

“Life and Death”, olja på duk, 65 x 81 cm

“Silence”, olja på duk, 65 x 100 cm

”Final Fantasy”, olja på duk, 65 x 81 cm

“The Gaze”, olja på duk, 81 x 65 cm

”The Pool”, olja på duk, 100 x 81 cm

”The Unknown”, olja på duk, 120 x 80 cm

HANDLA KONST ONLINE