Cart

Gustav Sundin – Homeworks

By February 6, 2020February 13th, 2020Utställningar

“Vabruari”

Vi har nöjet att presentera Gustav Sundin som har en första separatutställning hos oss 22 februari-14 mars 2020.

“Att arbeta hemifrån är ju allt vanligare idag. För min egen del har det blivit så naturligt sedan vi fick barn och hämtning på förskola, VAB och allt som hör familjelivet till gör tidspusslet till svårlöst ekvation. Till slut sålde vi bäddsoffan i gästrummet och jag inredde en liten ateljé i lägenheten. På det viset kunde jag börja ta tillvara på de stunder som uppenbarar sig mellan varven.

Hela dagar hemma gjorde att jag började se vårt hem med andra ögon och jag började studera hur ljuset kommer in och dansar runt i vårt stökiga hem under olika tider på dagen. Efter att jag börjat måla några interiörer hemma började hela konceptet växa och tankarna förde mig ganska snabbt till Carl Larsson och hans bok “Ett Hem” som består av 24 målningar. Så min tanke kring detta arbete är att skildra ett hem som det kan se ut idag, vårt hem.

Det jag vill förmedla är ett riktigt hem och inte ett sådant tjusigt som man kan se i ett inredningsmagasin. Stök och röra är en del av vardagen för en barnfamilj och det är en oändlig kamp där man alltid ligger några steg efter. Ibland skäms man för hur det kan se ut eller vad man gör när man helt enkelt inte orkar med allt. Sedan handlar det om perspektiv, i dubbel bemärkelse. Att det är stökigt är ett bevis på liv och rörelse och det finns något vackert i det.”

– Gustav Sundin

Gustav Sundin (f. 1982) utbildade sig vid Florence Academy of Art 2004-2007 i Florens, Italien och de två följande åren var han lärare vid den svenska filialen av Florence Academy. Gustav har sin bas i Torekov på Bjärehalvön, där han var med och formerade konstnärsgruppen BjäreMålarna tillsammans med konstnärsvänner. Gruppen uppmärksammades inte minst genom de återkommande och välbesökta utställningarna på Norrvikens Trädgårdar. Gustav driver även målarskola och konsthallen Fabriken i Torekov. 2019 tilldelades konstnären utmärkelsen Best of Show i Boldbrush – med målningen ”Breakfast”, som ingår i serien Homeworks.

HANDLA KONST ONLINE