Cart

Den ensamma kvinnofiguren är ett återkommande tema i Nick Alms tavlor. Här står hon förgrunden av ett guldskimrande stadslandskap, välbekant för Stockholmsbon – en vy över gamla stan, sedd från Söder. Munkbron, Mälartorget; i fjärran skymtar Klara kyrkas klocktorn. Som vanligt med Alms tavlor så vill du gärna dröja dig kvar en stund. Hans förmåga att väcka liv i bilderna tar dig med på en liten resa i tid och rum.

Snart hör du ljudet av tåget på bron, vattenströmmen därunder och trafik mellan hus som har stått tungt på platsen i flera hundra år. Du ser kvinnofigurens nötbruna hår värmas upp av den kvardröjande solen där hon befinner sig till synes fångad i tankar. Hennes närvaro är högst påtaglig. Innan du vet ordet av så har hon transporterat dig till ett urbant känslolandskap som konstnären gjort tillgängligt med sin finstämda måleriteknik. Nick Alm kommunicerar inre världar som suger tag i betraktaren och manar till kontemplation.

Kom och se med egna ögon! Målningen “View over the old town” (olja på duk, 55×95 cm) visas på utställningen med Nick Alm på Galleri Agardh & Tornvall till och med 19 december 2018.

HANDLA KONST ONLINE